top of page

FLID FORLÆNGER JULEN OG TAGER NY FORM
I år åbner Flid dørene i Nørrebrohallen både fredag, lørdag og søndag
 
100 kunstnere, designere og kunsthåndværkere udstiller kunst, håndlavet design samt bæredygtigt kunsthåndværk til Flids årlige julemarked i Nørrebrohallens smukke, gamle sporvognssal d. 9.12- 11.12. På den nye åbningsdag fredag vil Flid invitere indenfor til hyggeligt eftermiddags- og aftensmarked mellem kl. 15-20.
 
Originale værker og håndlavet design
I disse år er der stort fokus på design og kunst; her er Danmark et land med en lang, stolt tradition. Kunsthåndværkere, designere og kunstnere vil til julemarkedet vise deres syn på tidens formgivning, give et indblik i håndværkets tilblivelse og fremvise deres håndlavede design, unikke kunsthåndværk og originale værker.
”I Flids rammer kan gæster få indblik i, hvordan kunst og design kan bidrage til skønhed i hverdagen, hvordan udviklingen bliver indenfor de kreative industrier i år, købe kunst og se den seneste designudvikling” udtaler stifter af Flid, Trine Wagner.


Bæredygtighed i højsædet
For at kunne udstille hos Flid skal designernes produktion være så bæredygtig som muligt og produktudviklingen gerne skal foregå i Danmark, EU og/eller være en del af et sociokulturelt samarbejde, der gavner udviklingsarbejde i produktionslandet.
 
Stifter Trine Wagner forklarer: ”De seneste år har vist os, at danskerne oprigtigt er interesserede i bæredygtigt design og kunst. Og jeg glæder mig til at kunne præsentere jer for dén generation af designere, der til dagligt arbejder med de økologiske tekstiler, upcycler materialer, benytter miljøvenlige komponenter og som fravælger de nemme samt klimabelastende produktionsmuligheder på store internationale fabrikker med bl.a. lave lønninger. Dét er jo de designere, der er spændende nu; dem der tager ansvar og som tænker på de næste generationer”.

Flids udstillingsplatform og kunstnetværk består af +400 dygtige kreative fra Norden, og den har eksisteret siden 2014. Det kunstneriske omdrejningspunkt til kunst- og designmarkedet bliver: Tekstildesign, grafik, kunst, illustration, design i træ, belysningsdesign, kunsthåndværk samt smykkedesign.


Flid afholdes i Nørrebrohallen fredag, lørdag og søndag d. 09., 10., + 11.12.
Entréen koster 30kr. Alle er meget velkommen.

 

bottom of page