top of page

FLID HOLDER JULEMARKED

Nørrebros smukke sporvognshal bliver igen scenen for kunst-, design- og kunsthåndværksmarkedet Flid
100 kunstnere, designere og kunsthåndværkere udstiller kunst, håndlavet design samt bæredygtigt kunsthåndværk, når Flid inviterer til julemarked over 3 dage d. 8, 9. og 10.12.2023 i Nørrebrohallen på Den Røde Plads på Nørrebro.

Kvalitet og æstetik
Flids blev stiftet i 2014 og består i dag af + 500 dygtige kreative fra Skandinavien. Kunsthåndværkere, designere og kunstnere giver til Flids julemarked deres besyv med tidens formgivning, giver et indblik i håndværkets tilblivelse og sælger deres unikke kunsthåndværk, originale værker samt håndlavede design.
Udstillerne til Flids Julemarked skaber deres design så bæredygtigt som muligt og involverede produktionselementer skal foregå i Danmark, EU og/eller bidrage med at være en del af et sociokulturelt samarbejde, der gavner udviklingsarbejde i produktionslandet.

Stifter Trine Wagner beretter: ”Dansk kunst, design og kunsthåndværk har stolte traditioner. De traditioner gør os i stand til at fastholde og formidle begreberne kvalitet samt æstetik, der i dag kendetegner vores kunst, design og kunsthåndværk. De gør os modstandsdygtige overfor den usunde, stigende masseproduktion som vi ser rundt om i verden, og de er en væsentlig del af løsningen på en klimavenlig fremtid; forbrugerne skal købe væsentligt mindre og erhverve sig design, der kan bruges gennem årtier”.  Julehygge fredag eftermiddag og aften
I år holder Flids Julemarked eftermiddags- og aftenåbent fra fredag kl. 14 til kl. 19. Derved kan gæsterne med juletravle weekendplaner nå at kigge forbi på vej hjem fra job, nyde et glas af Darcy’s hjemmelavede gløgg og måske købe en gave til én, de har kær. Det kunstneriske omdrejningspunkt til julemarkedet bliver i år: Tekstildesign, keramik, grafik, illustration, belysningsdesign, interiør i træ, kunsthåndværk samt smykkedesign.


Til Flids Julemarked får vi bl.a. besøg af: Rosamunde Brusch, Over Skyerne, Kristine Hellesøe, Marlene Gartner,

Sarah Jahangir studio & Lisa Grue
Flid afholdes i Nørrebrohallen fredag, lørdag og søndag d. 08, 09 + 10.12.2023. Entréen koster 40kr.
Alle er meget velkommen.


 

Yderligere information:
Flids Facebookevent: https://fb.me/e/2KyA4w4eI  
Flids nyhedsbrev: https://www.flidmarked.com/featured-project

Flids logo, stemningsbilleder fra tidligere markeder samt årets plakat af kunstner Emma Ekstam findes her: 
https://www.dropbox.com/scl/fo/er7v63b79iieqint5tfkm/h?rlkey=11v2o1tdeqmgvna0bmsc3fbvw&dl=0

bottom of page