CILLE VENGBERG

Cæcilie Parfelt Vengberg arbejder som tekstildesigner og illustrator i egen virksomhed, CILLE VENGBERG.

CILLE VENGBERG har skabt Flids juleplakat 2022

img_4514 (1).JPG

Hvordan arbejder du?

Jeg er formgiver og kunsthåndværker; arbejder intuitivt, direkte i materialerne. Jeg elsker virkeligt at arbejde med tekstiler illustrativt, hvor farverne får plads og giver sprog til form. 

Mit arbejde tager udgangspunkt i farvekompositioner og hvordan lys og farve kommunikeres igennem tekstiler. Jeg interesserer mig for farvemængder og nuanceringer, tone i tone og selvfølgelig tilblivelsen af farve igennem naturlig indfarvning og blomster/plantetryk, som er det felt jeg arbejder i 80% af tiden. 

I mit arbejde med reflektion over farvernes repræsentation med lys og form skaber jeg både tekstiler til rum og til krop. Jeg kan lide tanken om den bevægelighed tekstilet tilfører rummet og jeg drømmer om at skabe bevægelige tekstiler til kroppe med silhuetter som er naturlige og foranderlige. 

Hvad inspirerer dig?

Inspiration finder jeg mange forskellige steder, men oftest når jeg holder fri. Når jeg fortaber mig i noget andet end mig selv.
Jeg skal ligesom koble fra for at koble til. Der skal skabes plads indeni, frihed til bare at være, før der kan skabes noget meningsfyldt og godt.
For mig har afkobling noget med natur at gøre. Naturen skaber forbindelsen. At bade i havet. At blive blæst igennem langs kysten. Og farverne ved havet, sandet, sten og vandet, vender jeg altid tilbage til. Det er let at spotte havet i mine årlige vægkalendere og i mine illustrationer generelt.
 

9D8DCED9-61D5-423F-80F0-B93E9ACE7961.JPG
IMG_8266 (2).JPG

Hvilke materialer benytter du mest,
og hvorfor er valget faldet på netop dem?

Det har været en lang rejse for mig at finde frem til et egentligt bæredygtigt virke, hvor jeg arbejder respektfuldt med naturen og hvor natur samt cyklus er fuldstændigt implementeret i virksomhedens kernestruktur. At finde et sted hvor jeg ikke bliver stresset af mit arbejde. Og her har 'væren' og at genfinde min intuition været en altoverskyggende nøgle til frihed i mit arbejde. 
 
Næst lancerer jeg min kollektion THE PLANT CAPSULE COLLECTION, som er min drømmekollektion af not-so-basic-basic-wear og one-of-a-kind-pieces.
Tøjet er skulpturelt i sit formsprog, naturligt indfarvet og komponeret af mig i mit værksted i Søborg. Kollektionen er 90% lavet af genbrugs- og deadstocktekstiler. 

Kollektionen er produceret med et minimum af omkostning for naturen.
Samtidigt er tøjet designet med tanke på kroppens foranderlighed og at, dét skal der være plads til. Jeg har ikke ikke nogen størrelsesbegrænsning på det tøj, jeg skaber. Jeg kan ikke se hvorfor bittesmå og kæmpestore kroppe ikke skal kunne bære smukke naturlige plantefarvede tekstiler. Jeg kalder det; tøj til en fleksibel silhouet. Med håbet om at det rammer jer blødt og kærligt
.  

Rejsen herhen har været en forbindelsesrejse. Til mig selv og til naturen. Til kvinderne før mig. Til min intuition. Og det visualiserer sig i mit arbejde. Men jeg kan mærke, at vi er mange, der rejser.
Det her er kun begyndelsen. 
Cille Vengberg udstiller “tees & tales ~ “t-shirt og tegninger” med plantefarvede upcyclede t-shirts og en masse smukke tegninger til Flids Julemarked
fredag d. 09.12 og lørdag d. 10.12.2022