top of page

Nadine Merz

∽ plakatkunstner Flids Forårsmarked 2024 ∽

DSC06027_bearb_6-8.jpeg

Hvordan arbejder du?

Jeg er uddannet Grafisk Designer i Schweiz og har arbejdet i over 10 år som det, hvor jeg har udviklet en reduceret og ren stil og har altid brugt illustration til at støtte et visuelt udtryk for at lave det unikt. I de seneste år har jeg kastet alt min kærlighed til keramikken, og siden jeg har haft materialet i hænderne har jeg ikke kunne lade være med at udforske og eksperimentere i faget. 

Alt hvad jeg laver er skabt i små partier eller endda unika. Mit design er organisk, poetisk og finurligt i naturlige farver. Jeg støber enkelte ting eller modellerer med hænderne, som giver mine objekter et unikt og æstetisk håndlavet touch. Jeg leger med åbent sind og udvikler hele tiden på nye objekter.

FLID_Foraarsmarked_2023_1920x1005.jpg

Hvad inspirerer dig?

Min grafiske og illustrative inspiration kommer fra Schweiziske Plakatkunstnere og Grafiske Designere, hvor deres arbejde er så skarpt og reduceret, at det skubber mig til at designe minimalistisk.

Med det keramiske arbejde er det lidt på en anden måde. Der arbejder jeg meget mere intuitivt og skaber ud af følelser og ideer som opstår i dagligdagen og gerne vil komme frem og blive skabt.

Skærmbillede 2024-01-18 kl. 21.22.13.png

Fremtiden

I fremtiden vil jeg gerne dedikere mig til at bruge kunsten til at forbedre folks trivsel. Da jeg også er uddannet kunstterapeut, ser jeg mig i fremtiden arbejde mere i den retning, i at skabe et præsentations frit rum hvor man kan være og arbejde kreativt. Så folk i rolige og i beskyttede omgivelser kan lægge stressen og dagligdagen bag sig, udforske fx leret og sig selv gennem forskellige øvelser, hvor man prøver at finde vejen til nuet, og den man er.

bottom of page