Puk Ewdokia


flid_puk.jpg

Hvad arbejder du i? Tegning og illustration

Hvordan vil du beskrive din stilart som skabende kreativ?

Mine tegninger forestiller hverdagsobjekter, situationer og steder. Det er ofte stillestående motiver - en slags øjebliksbilleder. I mine tegninger forsøger jeg at sætte fokus på de ting, vi omgiver os med I hverdagen, men hvis smukhed og æstetik vi måske ikke altid lægger mærke til. For eksempel er jeg igang med et projekt, hvor jeg tegner Aarhus' huse, og der er flere, der har fortalt mig, at de efter at have set tegningerne, er begyndt at lægge mere mærke til bygningerne omkring dem. Det gør mig glad. Selve min tegnestil bliver af mange kaldt lidt skæv og naiv.

Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem?

Jeg arbejder med sorte fine-liners og akvarel på 220 grams tegnepapir eller 300 grams akvarelpapir. Jeg tegner først mit motiv med tusch, og fylder det derefter ud med akvarel. Dét, jeg godt kan lide ved akvarel er, at det skaber et levende udtryk, og at det aldrig bliver kedeligt at arbejde med, fordi man kan blive ved med at blande forskellige farver og ændre udtrykket alt efter, hvor meget man fortynder farven med vand. Det er også vigtigt for mig, at det papir jeg tegner på, er af god kvalitet og har lidt struktur. Det må ikke være helt glat. Og så skal det selvfølgelig kunne klare at blive tilført vand fra akvarelfarverne.

Hvad inspirerer dig?

De fleste af de ting, jeg tegner, er ting, jeg omgiver mig med I hverdagen, så det er nok min største inspiration. Jeg prøver at forme min hverdag, så jeg altid er I nærheden af ting eller mennesker, der inspirerer mig. Det kan være alle mulige objekter, møbler, planter, bøger og bygninger. Ting og steder, der fortæller en historie. Derudover elsker jeg at omgive mig med mennesker, der elsker det, de laver. Det kan både være nogen, jeg kender, eller nogen, jeg hører om eller læser et interview. Det er altid en stor inspiration og opmuntring.