Lise Ulrich


girlandleaves.jpg

Arbejder i: fotokunst

Hvordan vil du beskrive din stilart som skabende kreativ?

Jeg arbejder hovedsageligt som landskabsfotograf, og er som sådan enormt inspireret af det skandinaviske lys og natur, og den særprægede, stille melankoli, disse kan rumme. Et landskabsbillede er ikke bare et landskabsbillede – det er et billede af fotografens sindstilstand og de følelser og stemninger, kvinden/manden bag kameraet søger at formidle videre. Mine billeder er ikke ”skudt fra hoften”, men taget i øjeblikke, hvor jeg er stoppet op, og på den ene eller anden måde blevet ramt i sjælen af landskabets stemninger. Det er selvfølgelig mit håb, at beskueren vil opleve det samme.

Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem?

Jeg fotograferer udelukkende digitalt, som oftest med et Sony RX1R. Det er et fantastisk, mindre kamera, der er let at have med overalt, og som med sit faste 35mm Carl Zeiss-objektiv tvinger mig til, at tænke mere over billedkomposition, end hvis jeg havde en hel kamerataske af tricks med mig. ’Back to basics’, sådan kan jeg godt lide det (i en dog meget digitaliseret fotoverden).

Hvad inspirerer dig? Den nordiske natur er som sagt min primære inspirationskilde, med fokus på Danmark og Island – særligt de voldsomme kontraster mellem disse to lande fascinerer mig endeløst. Lige så bølgende blødt, det danske landskab er, lige så vilde og utæmmede er de islandske vidder. Jeg leger desuden med antydningen en underliggende mystik i kompositionen af mine billeder, og vil for evigt blive inspireret af stemningerne i serien ’Twin Peaks’ og den engelske landskabsfotograf Chris Harlands værker.