Cille Vengberg


Cille_6454-1.JPG

Hvad arbejder du i? Jeg arbejder med illustration og tekstildesign. Arbejder både med akvarel og fotocollage som illustrationsform, men er formgiver og elsker at arbejde med tekstiler også. Det kan være strik, tekstiltryk, indfarvning og udformning af kostumer samt beklædning.

Hvordan vil du beskrive din stilart som skabende kreativ?

Jeg er meget farveorienteret. Interesserer mig meget for opdeling af farver, farvemængder og arbejder oftest ud fra en vision om en specifik farvekompositon. Så det er nok grundstenen i mit arbejde. Udover det kan man måske sige, at mine arbejder har et skandinavisk udtryk. Et nordisk lys og forhold til lys og en simplistisk udførsel.

Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem?

FARVEBLYANTER! Jeg passer på mine farveblyanter, som var de mine børn. Fotopapir. Jeg elsker høj glans og er vild med registreringsværdien i et originalt fremkaldt fotografi. Lige DET minde på DET eksakte tidspunkt, foreviget i et uskarpt close-up af min venindes næsebor som 16 årig-agtigt. Fede papirtyper med god struktur, bomuldspapir til min akvareller. Der kommer en god dybde i akvarellen, når du kan lade en fed farveperle synke ned i papiret. Får nærmest en grafisk outline og det er kun på det rigtige kvalitetspapir, at det kan lade sig gøre. Så er jeg helt syg med garner; strikkemaskinegarner, broderigarner og så garner i det hele taget. En garnbutik er en slikforretning for mig. Et mekka af farver og kvaliteter.

Hvad inspirerer dig?

Farver og lys, og det vil sige, farvemæthed også. Bare at være ude i det. Omringe sig med folk og steder og ting som er interessante at kigge på. Arkitektur og glas og natur. En knap fra min mormor eller en tur i havet. Det er kun, når jeg er mindst selvbevidst, at jeg bliver ordentligt inspireret. Man skal ligesom koble af for at kunne koble til. Så er vinterbadning helt fantastisk. Et ritual af kolde gys og varm sauna som lader dit hjerte pumpe langsomt, indtil alt er vasket væk og der bliver plads til ideerne… Der er ikke noget som HAV!