Solveig Mønsted Hvidt


Portraet15_solveig.jpg

Hvad arbejder du i? Collage og illustration Hvordan vil du beskrive din stilart som skabende kreativ? Mine collager er dyrket i et skævt univers med humoristisk og melankolsk kant. Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem? Jeg arbejder med en næsten grænseløs sammensætning af materialer....stof, papir, tush, filtpen, farveblyanter, bølgepap, akrylmaling, sprayfarver... Jeg elsker alle de forskellige teksturer, kontraster og former, der opstår ved at mixe materialer – og ofte helt uden om min bevidsthed – for dertil kommer det så nemlig til, at meget af min arbejdsproces handler om komposition og afprøvning af materialernes samspil. Jeg er altid spændt på, om det lykkedes mig at få alle elementerne og deres små historier arbejdet sammen til en overbevisende ny helhed. Hvad inspirerer dig? Jeg bliver inspireret af alting og ingenting – de ting der pludselig opstår omkring mig og i hverdagen, når jeg er modtagelig overfor det: Et glas spildt mælk på bordet, og et femhovedet uhyre dukker frem i hverdagsmælken.