Kaja Skytte

IMG_0842.jpg

Projekt: Planteplaneter

Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem?

I mit design arbejder jeg ofte med en sammenblanding af træ, metal og beton. Jeg elsker at arbejde direkte med materialerne, og næsten alle mine skitser er lavet i det endelige materiale. Jeg synes, man får en rigtig go forståelse for, hvad der er muligt og ser på denne måde nye koblinger mellem materialer. En stor del af arbejdet for mig foregår på værkstedet.

I projektet planteplaneterne har jeg valgt at sammensætte messing og planter. Jeg synes, de supplerer hinanden rigtig godt, og giver planterne et fint og eksklusivt udtryk.

Hvordan vil du beskrive din stilart som skabende kreativ?

Mit fokus i næsten alle projekter er detaljen og materialevalg. Jeg elsker at sammensætte materiale på ny måder og bruger meget tid på eksperimenter. Jeg arbejder meget intuitivt og arbejder sjældent efter et færdigt resultat, men ser ofte, at projektet former sig undervejs. Min arbejdsproces foregår med hænderne og ikke med hovedet.

Hvad inspirerer dig?

Jeg er blandt andet inspireret af japansk arkitektur og design. En arkitekt som Yunja Ishigami har jeg studeret meget og er vild med hans fine projekter og tegninger. Derudover lader mig mig ofte inspirer af samlinger og konstruktioner af enhver art både i møbler, bygninger, bådudstyr og meget andet.