Anna Degnbol


10.jpg

Arbejder i: Illustration og tegneserier

Hvordan vil du beskrive din stilart som skabende kreativ?

Min stil er påvirket af at jeg arbejder meget med historiefortælling - både i mit tegneseriearbejde og når jeg illustrerer andres historier. Det har altid været fortællingen og personerne i den, der har interesseret mig, og jeg elsker at tegne mennesker, forskellige udtryk, typer og karakterer. Jeg arbejder meget med det feminine og kvindelige, men også med det melankolske og dystre.

Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet netop på dem?

Jeg foretrækker, at arbejde analogt - med blyant, tusch, blæk og akvarel. Jeg elsker, at man kan frembringe så forskellige udtryk afhængigt af materialerne, og prøver derfor så vidt muligt hele tiden at skifte lidt i mellem forskellige materialer. Men nogle ting har jeg bare altid haft i mit penalhus, lige siden jeg begyndte at købe mine egne materialer; Artline tuscher i 0.4, 0.5 og 0.8 og hvid Poscha. Jeg kan også godt lide kombinationen af det analoge og det digitale. Det er fedt, at kunne tilføje noget ekstra i den digitale efterbehandlingen af tegningen eller maleriet.

Hvad inspirerer dig?

Udover andre dygtige illustratorer, musik og grafisk design, er dét, der inspirerer mig mest fortællinger. Særligt i form af film, litteratur og tegneserier. Det er fantastisk, at være på besøg i en andens univers, og det får mig altid til at tænke; "Så! Nu skal jeg i gang med at skabe mit eget."