Matilde Digmann Designs

1982328_10153829441955018_1960914644_n.jpg
Arbejder i:
Jeg arbejder primært med blæk på papir, men på det seneste er jeg begyndt at lave linoleumssnit. Det er rigtig sjovt!
Hvordan vil du beskrive din stilart som skabende kunstner? Jeg tror "finurlig" kommer det nærmest - jeg tegner rigtig mange nuttede dyr, men der er også altid noget mørkt eller melankolsk i mine tegninger. Samtidig prøver jeg altså ikke at tage det alt for alvorligt, så jeg tegner kun ting jeg godt kan li'.
Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem? Jeg kan rigtig godt lide blæk fordi det er langtidsholdbart og til at stole på. Jeg tegner altid med en 0.25 Rotring pen fordi det er min yndlings. Jeg tror bare - efter nogle år - så bliver man sådan lidt gammel i det og begynder kun at ville tegne med den-ogden blyant og den-og-den pen. Man vænner sig til nogle bestemte værktøjer som passer godt i hånden - ikke er for tunge (og heller ikke for lette) og såen. Det bliver meget specifikt - sådan er det i hvertfald for mig. Ligeledes med papiret. Det må ikke have for meget struktur, men heller ikke for lidt. Det må ikke være alt for hvidt og heller ikke alt for gult. Ligenu tegner jeg på noget Schutz 160 g ubleget og syrefrit papir som jeg er jævnt glad for.
Hvad inspirerer dig? Jeg er meget inspireret af musik, andre kunstnere, gamle tegnefilm og sci-fi film, nymodens internet-memes og ellers tegner jeg bare de billeder jeg har inde i hovedet, uden helt at vide hvor de kommer fra.