SILLEKNOTTE handmade leather

Arbejder i: Læder Jeg arbejder indenfor klassisk læderarbejde, hvor alt er udført i hånden. Mine værktøjer er de samme som sadelmagerens – fx syl, huggepibe, remskære, kantjern, kniv, skærfer, syklemme, voks, læderfedt og selvfølgelig nål og tråd. Hvordan vil du beskrive din stil? Enkelt og rent design. Med fokus på funktionalitet. Jeg kan godt lide at alle dele har en funktion. Jo simplere, jo bedre. Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem? Først og fremmest læder – det man populært kalder kernelæder. Og det er kun fra køer. For tiden arbejder jeg med tre forskellige tykkelser 1,5, 2,0 og 2,8 mm. Jeg bruger desuden messing, kobber og stål som spænder, beslag og skuer. Og i forbindelse med forskellige samarbejder kommer jeg også i kontakt med træ og tekstil; jeg bearbejder dog ikke disse materialer, men bidrager med design og læderdele. Hvad inspirerer dig? Jeg er vokset op med heste og en far som er glad for veteranbiler, så der har altid været en duft af læder i min barndom. Jeg kan særligt godt lide hovedtøjet til hesten og spænderne, som man bruger til gjorden (remmen under hestens mave). Jeg bruger netop det spænde på et af mine bælter ('Gorm'). Desuden er jeg rigtig glad for klassisk dansk møbeldesign som fx Poul Kjærholm og Børge Mogensen. Udgangspunktet for mine designs var mine egne behov, men jeg fik hurtigt henvendelser fra kunder om andre specifikke produkter. Nogle er sat i produktion fx 'Grant' pungen, som jeg designede sammen med en af mine venner. Det er til stor inspiration at arbejde sammen med andre.

x.jpg