K N A S T E N L O S

Arbejder i: Træ Hvilken type design skaber I? Vi arbejder mest med træ, men vil gerne udvikle designs med flere forskellige materialer. Naturligvis så økologisk og ressourcebevidst som muligt. Vi diskuterer ofte kunst og design, og udvikler derfra "dogmer” eller retningslinjer, som vi arbejder med i de produkter vi producerer. Vi vil gerne lave ansvarsbevidste, humoristiske, kunstnerisk stærke designobjekter. Hvilke materialer benytter I mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem? Vi har en forkærlighed for nordiske træsorter og mulighederne for anvendelse og bearbejdning, der hænger sammen med træ. Alle kulturer har en eller anden form for designhistorie og -tradition i at bruge træ i forhold til både praktiske gøremål og kulturel identitet. Man må kende noget til historien for at kunne lave overbevisende håndværk og kunne udvikle nye designs. Det synes vi begge er meget spændende. For os er det vigtigt at brugsgenstande er slidstærke, smukke, interessante og udfordrende endda, men næsten vigtigst af alt, så billig som det kan lade sig gøre. Derfor overvejer vi at bruge hyldevarer så ofte som det er muligt uden at vi må kompromittere på de andre aspekter af et design. Hvad er jeres største kilder til inspiration? Kunst, naturen, en god diskussion, kunsthåndværk, musik.. Det kan komme mange steder fra. Men især at have en god kollega at snakke med tingene om. DET driver hurtigt inspirationen til nye forsøg frem.