Nicoline Mørup

Arbejder i: Illustrationer, cover-artwork, broderier og skriver bøger Hvilke materialer benytter du mest, og hvorfor er valget faldet på netop dem? Jeg arbejder oftest i sort/hvid, og oftest i et figurativt univers. Når jeg tegner, arbejder jeg primært med flydende tusch, pen og ecolinefarver. Jeg kan godt lide at arbejde med materialer, der er "svære" at kontrollere, og som man ikke kan fortryde. Der opstår tit noget spændende i det "ikke planlagte", og en "fejl" kan give en uventet inspiration. Jeg arbejder f.eks stort set aldrig med blyant, da jeg godt kan lide at " bordet fanger". Hvad inspirerer dig? Jeg elsker historier, både at få dem fortalt, læse dem eller selv at finde på dem. Det at tegne hænger for mig meget tæt sammen med at fortælle en historie. Inspirationen kan komme fra en følelse, en samtale med en ven, et stykke musik eller en tur i Netto. Når jeg tegner, digter jeg historier, det er ikke altid, at de er til at tyde af de færdige billeder.

Nicoline Mørup